Webinarii gratuite despre beneficiile biofactorilor pentru o îmbătrânire sănătoasă

16 dec. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Esți dornic să afli infomații avizate medical sau să-ți aprofundezi cunoștințele despre rolul și importanța biofactorilor (vitamine, minerale, oligoelemente) pentru o îmbătrânire sănătoasă?

Te invităm să citești în continuare acest articol pentru a afla ce sunt biofactorii și cum ne ajută în redobândirea sau menținerea sănătății. În plus, vei afla și unde poți viziona înregistrările celor 6 webinarii cu tematici diferite, care s-au desfășurat în cadrul campaniei “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”.

Ce sunt biofactorii?

Biofactorii sunt substanțe esențiale organismului uman atât pentru funcționarea sa normală, cât și pentru susținerea calității vieții. Printre aceștia regăsim vitaminele, mineralele și oligoelementele, cum ar fi magneziul, zincul, vitamina D, precum și substanțe similare vitaminelor (de exemplu acidul alfa lipoic), acizi grași și extracte vegetale secundare (silimarina).

Chiar dacă organismul uman produce prin surse proprii unele dintre aceste substanțe, marea majoritate a biofactorilor trebuie să-i obținem din alimentația zilnică. Însă, de cele mai multe ori, datorită alimentației dezechilibrate și scăderii calității nutriționale a multor produse pe care le consumăm zilnic, nu ne asigurăm cantitatea optimă de biofactori. De aceea, suplimentarea cu astfel de substanțe este recomandată. În plus, atunci când apar anumite deficite ale unor biofactori în organism, anumiți biofactori, în concentrații mari, pot avea efect terapeutic.

Scopul campaniei și cui se adresează

Cu toții cunoaștem rolul vitaminelor și a mineralelor în organism. Însă, în ultimii ani, numeroase studii au demonstrat multiple beneficii în menținerea sănătății și chiar în tratamentul unor boli.

Din vremuri imemoriale, oamenii au dorit să trăiască mult, să fie sănătoși, să încetinească, să estompeze sau să îndepărteze efectele îmbătrânirii. Dacă trecerea anilor este implacabilă, sănătatea vârstei seniorale este un deziderat posibil. Astfel, s-a născut conceptul de ÎMBĂTRÂNIRE SĂNĂTOASĂ – HEALTHY AGEING care, conform experților Organizației Mondiale a Sănătății, definește nu doar lipsa bolilor, ci mai ales ”viața adăugată anilor”, prin păstrarea abilităților funcționale, a capacităților mentale, a posibilității de a interacționa cu semenii, de a fi creativi și utili familiei și societății.

În ultimii ani, multiple analize constată că alimentația populației cu vârsta de peste 60 de ani nu îndeplinește criteriile recomandate în ghiduri. Aceastea se referă în special la calitate hranei care, dacă este echilibrată caloric și nutritiv, asigură necesarul corespunzător atât în macronutrienți, cât și în micronutrienți, adică biofactori.  Alimentația nesănătoasă este însoțită de un aport necorespunzător de biofactori, care conduce la deficitul de vitamine și minerale.

Compania farmaceutică germană Wӧrwag Pharma a demarat a doua campanie educațională gratuită “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase” cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate, sub sloganul „50 de ani. Împreună pentru sănătate.”

Campania “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase” a debutat în luna septembrie 2021 fiind dedicată atât profesioniștilor din domeniul sănătății (medici, farmaciști), cât și pacienților, aparținătorilor și publicului larg. În cadrul unor evenimente online succesive, domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu impreună cu echipa sa, ne-au prezentat biofactorii care ne ajută să ne menținem o bună sănătate, scoțând în evidență și beneficiul lor potențial în sănătatea imbătrânirii.

Biofactorii prezentați în webinariile gratuite

• Startul campaniei “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase” a fost dat de “Biofactorii și sănătatea îmbătrânirii – rolul vitaminelor”.

Primul webinar din această campanie dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății a avut loc în data de 16 septembrie 2021. Medicii pot găsi înregistrarea AICI, iar farmaciștii AICI.

Apoi, în data de 23 septembrie 2021, am ținut webinarul dedicat publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

•  În octombrie tema centrală a fost “Biofactorii și sănătatea îmbătrânirii – rolul mineralelor”, continuând seria de webinarii educaționale.

Înregistrarea webinarului dedicat profesionștilor din domeniul sănătății, care s-a desfășurat în data de 21 octombrie 2021, o poți găsi  AICI (pentru medici) sau AICI (pentru farmaciști).

Apoi, în data de 28 octombrie 2021, a urmat webinarul dedicat pacienților și publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

• “Rolul biofactorilor ca adjuvanți în managementul bolilor cronice la vârstnici” a încheiat campania educațională “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”.

Ultimul webinar din această campanie dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății a avut loc în data de 18 noiembrie 2021. Medicii pot găsi înregistrarea AICI, iar farmaciștii AICI.

Apoi, în data de 25 noiembrie 2021, am ținut ultimul webinarul dedicat publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

Ne bucurăm că ați fost alături de noi în această campanie și că ați participat într-un număr atât de mare. Avem convingerea că ați investit eficient timpul dumneavoastră prin urmărirea acestor webinarii.

P.S. Rămâneți alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This