Webinarii gratuite despre beneficiile biofactorilor în menținerea sănătății

26 ian. 2022 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Dorești să afli infomații avizate medical sau să-ți aprofundezi cunoștințele despre rolul biofactorilor (vitamine, minerale, oligoelemente) în menținerea sănătății?

Te invităm să citești în continuare acest articol pentru a afla ce sunt biofactorii și cum ne ajută în redobândirea sau menținerea sănătății. În plus, vei afla și unde poți vizona înregistrările celor 18 webinarii cu tematici diferite, care s-au desfășurat pe parcursul anului 2021. Mai mult, veți afla informații și despre campania educațională gratuită pe care o demarăm anul acesta – ”Biofactorii și bolile metabolice”.

Ce sunt biofactorii?

Biofactorii sunt substanțe esențiale de care organismul are nevoie pentru a funcționa normal. Astfel, biofactorii sunt reprezentați de către micronutrienți, în special vitamine și minerale, la care se adaugă și alți compuși similari. Cu toții cunoaștem rolul vitaminelor și a mineralelor în organism. Însă, în ultimii ani, numeroase studii au demonstrat multiple beneficii în menținerea sănătății și chiar în tratamentul unor boli.

Biofactorii joacă un rol vital în organism și contribuie la buna funcționare a proceselor metabolice. Aportul de biofactori se face prin alimentație care, dacă este echilibrată caloric și nutritiv, asigură necesarul corespunzător. Alimentația nesănătoasă este însoțită de un aport necorespunzător de biofactori, care conduce la DEFICITUL DE VITAMINE ȘI MINERALE. Aceasta este o formă de MALNUTRIȚIE recunoscută de către experții Organizației Mondiale a Sănătății.

Suplimentele alimentare completează dieta normală a persoanelor sănătoase, reprezentând surse concrete de nutrienți sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic. Pentru prevenția sau tratarea unui deficit vitaminic, respectiv o afecțiune, sunt necesare doze terapeutice și intervenția cu un medicament.

Cu ocazia aniversării a 50 de ani în slujba sănătății omului, compania germană WӦRWAG Pharma a inițiat pe parcursul anului 2021 două campanii educaționale gratuite. Campaniile sunt adresate atât specialiștilor din domeniul sănătății, pacienților, cât și publicului larg.

Campania educațională “BIOFACTORI PENTRU SĂNĂTATE”

• “Luna vitaminei D” a dat startul campaniei “Biofactori pentru sănătate”.

Primul webinar din această campanie dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății a avut loc în data de 14 ianuarie 2021. Medicii pot găsi înregistrarea AICI, iar farmaciștii AICI.

Apoi, în data de 21 ianuarie 2021, am ținut webinarul dedicat publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

•  Februarie a fost “Tot luna vitaminei D”, continuând seria de webinarii educaționale.

Înregistrarea webinarului dedicat profesionștilor din domeniul sănătății, care s-a desfășurat în data de 11 februarie 2021, o poți găsi  AICI (pentru medici) sau AICI (pentru farmaciști).

Seria webinariilor despre vitamina D este încheiată printr-un webinar dedicat pacienților, cât și publicului larg, care a avut loc în data de 18 februarie 2021. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

•  Luna martie a fost “Luna zincului și vitaminei C”.

Webinarul dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății s-a desfășurat în data de 11 martie 2021. Medicii pot găsi înregistrarea AICI, iar farmaciștii AICI.

A fost urmat de webinarul dedicat publicului larg pe care l-am ținut în data de 18 martie 2021. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

• “Luna magneziului” s-a desfășurat în luna aprilie.

Înregistrarea webinarului care s-a desfășurat în data de 15 aprilie 2021, fiind dedicat profesionștilor din domeniul sănătății, o poți găsi  AICI (pentru medici) sau AICI (pentru farmaciști).

Apoi, în data de 22 aprilie 2021, a urmat webinarul dedicat pacienților și publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

• Luna mai s-a intitulat “Luna acidului alfa lipoic”.

Webinarul dedicat medicilor și farmaciștilor s-a desfășurat în data de 6 mai 2021. Profesioniștii din domeniul medical pot găsi înregistrarea AICI, iar profesioniștii din domeniul farmaceutic pot găsi înregistrarea AICI.

Înregistrarea webinarului dedicat pacienților, care a avut loc în data de 13 mai 2021, o poți găsi AICI.

• “Luna silimarinei” a încheiat campania educațională“Biofactori pentru sănătate”.

Ultimul webinar din această campanie dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății a avut loc în data de 10 iunie 2021. Medicii pot găsi înregistrarea AICI, iar farmaciștii AICI.

Apoi, în data de 17 iunie 2021, am ținut ultimul webinarul dedicat publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

Campania educațională “BIOFACTORII ÎN DECADA ÎMBĂTRÂNIRII SĂNĂTOASE”

• Startul campaniei “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase” a fost dat de “Biofactorii și sănătatea îmbătrânirii – rolul vitaminelor”.

Primul webinar din această campanie dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății a avut loc în data de 16 septembrie 2021. Medicii pot găsi înregistrarea AICI, iar farmaciștii AICI.

Apoi, în data de 23 septembrie 2021, am ținut webinarul dedicat publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

•  În octombrie tema centrală a fost “Biofactorii și sănătatea îmbătrânirii – rolul mineralelor”, continuând seria de webinarii educaționale.

Înregistrarea webinarului dedicat profesionștilor din domeniul sănătății, care s-a desfășurat în data de 21 octombrie 2021, o poți găsi  AICI (pentru medici) sau AICI (pentru farmaciști).

Apoi, în data de 28 octombrie 2021, a urmat webinarul dedicat pacienților și publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

• “Rolul biofactorilor ca adjuvanți în managementul bolilor cronice la vârstnici” a încheiat campania educațională “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”.

Ultimul webinar din această campanie dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății a avut loc în data de 18 noiembrie 2021. Medicii pot găsi înregistrarea AICI, iar farmaciștii AICI.

Apoi, în data de 25 noiembrie 2021, am ținut ultimul webinarul dedicat publicului larg. Înregistrarea o poți găsi  AICI.

Campania educațională “BIOFACTORII ȘI BOLILE METABOLICE”

Ne bucurăm că ați fost alături de noi în anul 2021 și că ați participat într-un număr atât de mare. Acest lucru nu ne-a făcut decât să continuăm tradiția și în acest an, cu o nouă campanie educațională gratuită – ”Biofactorii și bolile metabolice”.

În cadrul unor evenimente online succesive se vor prezenta biofactorii care ajută la menținerea stării de sănătate sau la dobândirea ei, scoțând în evidență și beneficiul lor potențial în managementul diferitelor boli metabolice.

Suntem convinși că veți fi interesați de miraculoasa și importanta lume a vitaminelor și substanțelor minerale.

Primul webinar din această campanie se va desfășura miercuri, 9 februarie 2022, începând cu ora 19, pe platforma formaremedicala.ro și este dedicat exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății. Programul complet al campaniei îl regăsești AICI.

Te invităm să stai alături de noi pe site-ul biofactori.ro, pe pagina de Facebook Biofactori, cât și pe Facebook la Wörwag Pharma România, unde vom posta știri despre webinariile viitoare din această campanie.

Share This