Rolul și importanța biofactorilor în sănătatea îmbătrânirii

22 nov. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Luna noiembrie 2021 este dedicată biofactorilor cu rol adjuvant în managementul bolilor cronice la vârstnici, în cadrul campaniei educaționale “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”.

Un nou webinar dedicat pacienților, cât și publicului larg, va avea loc joi, 25 noiembrie 2021, începând cu ora 19:00.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul biofactorilor în procesul de îmbătrânire”

Dintr-o serie de considerente care țin de modificările structurale și funcționale instalate odată cu înintarea în vârstă, precum și contextual socioeconomic, vârstnicii sunt predispuși la deficite nutriționale multiple. Biofactorii (minerale, vitamine și oligoelemente) joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii. Studierea procesului de îmbătrânire ia în calcul nu numai durata vieţii, ci şi capacitatea ei productivă prin păstrarea abilităților funcționale, a capacităților mentale, a posibilității de a interacționa cu semenii, de a fi creativi și utili familiei și societății.

2. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul biofactorilor în afecțiunile asociate vârstnicului”

Odată cu îmbătrânirea apar în organism procese de declin inevitabil. Este de remarcat că starea de sănătate a pacienților vârstnici este deseori caracterizată de polipatologie. La vârstnici este frecventă prezența comorbidităților care contribuie la accentuarea declinului cognitiv și funcțional prin bolile cardio-vasculare, diabet, bolile cronice respiratorii și bolile osteo-articulare. Bolile cronice, întâlnite frecvent ca și comorbidități la pacienții vârstnici, contribuie la creșterea dizabilității funcționale, scad calitatea vieții și cresc costurile îngrijirii de lungă durată sau a serviciilor de sănătate în general.

Vei putea urmări live acest webinar pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Despre campania educațională “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”

Compania germană Wörwag Pharma este inițiatoarea acestei campanii, cu ocazia aniversării a 50 de ani în slujba sănătății omului. Campania este adresată atât profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și publicului larg.

Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniul sănătății! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!

Ne bucurăm că ați fost alături de noi în această campanie și că ați participat într-un număr atât de mare. Avem convingerea că ați investit eficient timpul dumneavoastră prin urmărirea acestor webinarii. Vă așteptăm cu drag și la acest ultim webinar!

P.S. Fiți alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This