Silimarina: implicații și beneficii în fiziologia, metabolismul și patologia umană

3 iun. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Campania educațională “Biofactori pentru sănătate” continuă în luna iunie, în care tema centrală este silimarina. 

Domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, împreună cu echipa sa, vor aduce în atenția dumneavoastră, prin două webinarii gratuite, importanța silimarinei în menținerea și chiar în redobândirea sănătății.

Precum v-am obișnuit, primul webinar al lunii este dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății și va avea loc joi, 10 iunie 2021, începând cu ora 19:00.

Înscrierile la acest webinar pentru profesioniștii din domeniul sănătăți se fac AICIiar pentru profesioniștii din domeniul farmaceutic se fac AICI.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul silimarinei în fiziologie și metabolism”

Silimarina este un extract obținut din Armurariu (Silybum marianum), cunoscut și sub denumirea de Ciulinul laptelui. Mai exact, silimarina este un complex de 7 flavonoglicani, cea mai relevantă pentru efectele farmacologice dintre aceștia fiind silibina. Fiind utilizată încă din antichitate, recomandarea primară a silimarinei este legată de capacitatea sa de a stabiliza membranele celulare. Însă, silimarina fiind o moleculă cu un profil de siguranță ridicat, în ultimii zece ani au fost identificate prin cercetări experimentale și alte proprietăți ale silimarinei, cum ar fi: antioxidant, antiinflamator, imunomodulator și, recent, efect antifibrotic, respectiv de stimulare a regenerării hepatice.

2. Prof. Univ. Dr. Farm. Monica Hăncianu, Facultatea de Farmacie, UMF „Grigore T. Popa” Iași – “Biodisponibilitatea și beneficiile silimarinei standardizate”

Care este diferența dintre silimarina comună și silimarina standardizată? Care sunt criteriile de standardizare cantitative și calitative elaborate de Farmacopeea Europeană pentru extractele de silimarină? Există diferențe între biodisponibilitatea diverselor extracte de silimarină? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile silimarinei standardizate.

3. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul silimarinei în patologia umană”

Bolile hepatice cronice reprezintă o cauză majoră de mortalitate și morbiditate la nivel global. Boala ficatului gras nonalcoolic (NAFLD) este una dintre cele mai frecvente afecțiuni hepatice, cu o prevalență în creștere, inclusiv în rândul populației până în 18 ani. Eficacitatea silimarinei în NAFLD, cât și în hepatopatiile toxice și medicamentoase, a fost demonstrată în numeroase studii clinice.

În plus, fiind ultimul webinar dedicat profeșioniștilor din domeniul sănătății din cadrul campaniei educaționale gratuite “Biofactori pentru sănătate”, domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu va prezenta concluzia acestei campanii. Mai mult, acesta va discuta și despre beneficiile biofactorilor rezultate în urma studiilor de specialitate, care s-au desfășurat de la începutul anului și până în prezent.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni. Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Despre campania educațională „Biofactori pentru sănătate”

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate în slujba sănătății omului, Wӧrwag Pharma a demarat campania educațională gratuită – “Biofactori pentru sănătate” sub sloganul “50 de ani. Împreună pentru sănătate.”

Ne bucurăm că ați fost alături de noi în această campanie și că ați participat într-un număr atât de mare. Avem convingerea că ați investit eficient timpul dumneavoastră prin urmărirea acestor webinarii, care au contribuit la dezvoltarea dumneavoastră profesională.

Vă așteptăm cu drag și la acest ultim webinar!

P.S. Fiți alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This