Rolul silimarinei în metabolism – beneficii pentru sănătate

14 iun. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

În cadrul campania educațională “Biofactori pentru sănătate”, luna iunie este dedicată silimarinei.

Importanța silimarinei în menținerea și chiar în redobândirea sănătății va fi tema centrală a webinarului dedicat publicului larg care va avea loc joi, 17 iunie 2021, începând cu ora 19:00.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul silimarinei în menținerea sănătății”

Utilizată încă din antichitate, silimarina este un extract obținut din Armurariu (Silybum marianum), cunoscut și sub denumirea de Ciulinul laptelui. Mai exact, silimarina este un complex de 7 flavonoglicani, cea mai relevantă pentru efectele farmacologice dintre aceștia fiind silibina. Fiind o moleculă cu profil de siguranță ridicat, recomandarea primară a silimarinei este legată de capacitatea sa de a stabiliza membranele celulare. În ultimii zece ani au fost identificate prin cercetări experimentale și alte proprietăți ale silimarinei, cum ar fi: antioxidant, antiinflamator, imunomodulator și, recent, efect antifibrotic, respectiv de stimulare a regenerării hepatice. În acest fel, silimarina devine validă, sub formă de extract purificat şi concentrat, pentru studierea efectelor asupra ficatului în studii experimentale şi clinice.

2. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Silimarina standardizată – beneficii metabolice”

Cu un rol fiziologic complex, ficatul are peste 500 de funcții, cele mai cunoscute fiind: funcția metabolică, funcția de secreție și excreție, funcția de stocare și funcția de filtrare. Stilul de viață dezordonat, nivelul crescut de colesterol, administrarea unor medicamente pe perioadă îndelungată și obezitatea sunt printre principalii factori de risc pentru apariția unei boli hepatice. Bolile hepatice cronice reprezintă o cauză majoră de mortalitate și morbiditate la nivel global. Boala ficatului gras nonalcoolic (NAFLD) este una dintre cele mai frecvente afecțiuni hepatice, cu o prevalență în creștere, inclusiv în rândul populației până în 18 ani. Eficacitatea silimarinei în NAFLD, cât și în hepatopatiile toxice și medicamentoase, a fost demonstrată în numeroase studii clinice.

Mai mult, fiind ultimul webinar din cadrul campaniei educaționale gratuite “Biofactori pentru sănătate”, domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu va prezenta concluzia acestei campanii. Mai mult, acesta va discuta și despre beneficiile biofactorilor rezultate în urma studiilor de specialitate, care s-au desfășurat de la începutul anului și până în prezent.

Vei putea urmări live acest webinar pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Despre campania educațională „Biofactori pentru sănătate”

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate în slujba sănătății omului, Wӧrwag Pharma a demarat campania educațională gratuită – “Biofactori pentru sănătate” sub sloganul “50 de ani. Împreună pentru sănătate.”

Compania germane Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniul sănătății! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!

Ne bucurăm că ați fost alături de noi în această campanie și că ați participat într-un număr atât de mare. Avem convingerea că ați investit eficient timpul dumneavoastră prin urmărirea acestor webinarii. Vă așteptăm cu drag și la acest ultim webinar!

P.S. Fiți alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This