Sănătatea ficatului este sănătatea noastră – Episodul 1 – webinar pentru pacienți și publicul larg

22 iun. 2022 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Wӧrwag Pharma dă startul unei noi serii de webinarii educaționale gratuite dedicate sănătății ficatului. Domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu împreună cu doamna Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala vin alături de noi pentru a explica pe înțelesul fiecăruia, atât al profesioniștilor în domeniul sănătății, cât și al pacienților, rolul și importanța menținerii sănătății ficatului, precum și managementul și abordarea terapeutică a diferitelor boli hepatice.

Compania germană Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Proiectul “Sănătatea ficatului este sănătatea noastră” debutează luni, 27 iunie 2022, ora 19:00, cu primul webinar dedicat pacienților și a publicului larg. Bolile hepatice pe înțelesul tuturor va fi tema centrală a acestui webinar, care va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Bolile hepatice pe înțelesul tuturor

Sănătatea ficatului trebuie să fie monitorizată continuu pentru a avea certitudinea menținerii acesteia. Având în vedere că steatoza hepatica, ficatul gras non-alcoolic și steatohepatita non-alcoolică sunt afectiuni care apar foarte frecvent, iar de multe ori acestea sunt asociate cu alte boli cronice, se recomandă abordarea multidisciplinară pentru diagnostic și tratament precoce. Abordarea holistică implică colaborarea multidisciplinară dintre nutriționiști, medici diabetologi, endocrinologi, cardiologi, medici de familie, interniști, gastroenterologi și pediatri. Recent s-au publicat recomandări în acest sens precizându-se că managementul precoce poate și trebuie să fie făcut la nivelul specialitătilor care au în îngrijire pacienți cu patologii care cresc riscul de boli hepatice metabolice, iar gastroenterologii să acționeze cu deosebire în cazul formelor severe.

2. Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Ficatul și sănătatea”

Un aspect important în îngrijirea bolilor hepatice încă din fazele incipiente este participarea polulației la propria îngrijire a sănătății. Ea poate fi rodul educației pentru sănătate într-un context oraganizator prietenos. Toate măsurile amintite formează noua era a hepatologiei europene. În cadrul acesteia acțiunile vor fi multidisciplinare prin participarea nu doar a gastroeneterologilor, dar și a altor specialități, unde steatoza hepatica și boala ficatului gras non-alcoolic sunt frecvent întâlnite.

Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniul sănătății! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactorii și bolile metabolice”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This