Biofactorii și sănătatea îmbătrânirii – Rolul mineralelor

18 oct. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Ești profesionist în domeniul sănătății și vrei să înveți mai multe despre biofactori și îmbătrânirea sănătoasă pentru dezvoltarea ta profesională și în beneficiul pacienților tăi?

În luna octombrie 2021, în cadrul campaniei educaționale „Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”, aducem în prim-plan, prin două webinarii gratuite, rolul mineralelor pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Primul webinar al lunii este dedicat profesioniștilor în domeniul sănătății și se va desfășura joi, 21 octombrie 2021, începând cu ora 19:00. Înscrierile la acest webinar se fac AICI.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul mineralelor în procesul de îmbătrânire”

Procesele de declin inevitabil apar în organism odată cu îmbătrânirea. Mineralele joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii. Studierea procesului de îmbătrânire ia în calcul nu numai durata vieţii, ci şi capacitatea ei productivă prin păstrarea abilităților funcționale, a capacităților mentale, a posibilității de a interacționa cu semenii, de a fi creativi și utili familiei și societății.

2. Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București – “Medicament sau supliment alimentar? Ce ne vindecă și ce ne menține sănătoși?”

Cum facem diferența între medicamente și suplimente alimentare? Care sunt preparatele farmaceutice care tratează și care sunt produsele farmaceutice care ajută în menținerea sănătății? Ce reglementări aduce Legea suplimentelor alimentare publicată în Monitorul Oficial al României în 01.04.2021? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile preparatelor farmaceutice.

3. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul mineralelor în afecțiunile asociate vârstnicului”

Dintr-o serie de considerente care țin de modificările structural și funcționale instalate odată cu înintarea în vârstă, precum și contextual socioeconomic, vârstnicii sunt predispuși la deficite nutrționale multiple. De exemplu, vârstinicii utilizează frecvent diuretice tiazidice sau de ansă, acestea fiind printer medicamentele care elimină magneziul din organism. De asemenea, zincul contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor şi s-a dovedit eficient în reglarea funcţiei imune, favorizarea sintezei acizilor nucleici şi a proceselor de regenerare şi în diminuarea ratei de instalare a degenerescenţei maculare la aceşti pacienţi.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Despre campania educațională “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”

Compania germană Wörwag Pharma este inițiatoarea acestei campanii, cu ocazia aniversării a 50 de ani în slujba sănătății omului. Campania este adresată atât profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și publicului larg.

În cadrul unor evenimente online succesive se prezintă biofactorii care ajută la menținerea stării de sănătate sau la dobândirea ei, scoțând în evidență și beneficiul lor potențial în sănătatea îmbătrânirii .

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This