Despre minerale și rolul lor în sănătatea îmbătrânirii

25 oct. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

În cadrul campaniei educaționale gratuite “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”, fiecare lună are o tematică din sfera biofactorilor (vitamine, minerale, oligoelemente).

Luna octombrie 2021 este dedicată mineralelor. Iar, după cum v-am obișnuit, al doilea webinar al lunii este dedicat publicului larg și se va desfășura joi, 28 octombrie 2021, începând cu ora 19:00.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul mineralelor în procesul de îmbătrânire”

Odată cu îmbătrânirea apar în organism procese de declin inevitabil. Mineralele joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii. Studierea procesului de îmbătrânire ia în calcul nu numai durata vieţii, ci şi capacitatea ei productivă prin păstrarea abilităților funcționale, a capacităților mentale, a posibilității de a interacționa cu semenii, de a fi creativi și utili familiei și societății.

2. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul mineralelor în afecțiunile asociate vârstnicului”

Dintr-o serie de considerente care țin de modificările structural și funcționale instalate odată cu înintarea în vârstă, precum și contextual socioeconomic, vârstnicii sunt predispuși la deficite nutrționale multiple. De exemplu, vârstinicii utilizează frecvent diuretice tiazidice sau de ansă, acestea fiind printre medicamentele care elimină magneziul din organism. De asemenea, zincul contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor şi s-a dovedit eficient în reglarea funcţiei imune, favorizarea sintezei acizilor nucleici şi a proceselor de regenerare şi în diminuarea ratei de instalare a degenerescenţei maculare la aceşti pacienţi.

Vei putea urmări live acest webinar pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Despre campania educațională “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”

Compania germană Wörwag Pharma este inițiatoarea acestei campanii, cu ocazia aniversării a 50 de ani în slujba sănătății omului. Campania este adresată atât profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și publicului larg.

În cadrul unor evenimente online succesive se prezintă biofactorii care ajută la menținerea stării de sănătate sau la dobândirea ei, scoțând în evidență și beneficiul lor potențial în sănătatea îmbătrânirii .

Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniul sănătății! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This