Rolul biofactorilor ca adjuvanți în managementul bolilor cronice la vârstici

15 nov. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Campania educațională “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase” continuă în luna noiembrie, în care tema centrală este rolul biofactorilor în managementul bolilor cronice.

Domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, împreună cu echipa sa, vor aduce în atenția dumneavoastră, prin două webinarii gratuite, importanța biofactorilor în menținerea și chiar în redobândirea sănătății.

Precum v-am obișnuit, primul webinar al lunii este dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății și va avea loc joi, 18 noiembrie 2021, începând cu ora 19:00.

Înscrierile la acest webinar se fac AICI.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul biofactorilor în procesul de îmbătrânire”

Dintr-o serie de considerente care țin de modificările structurale și funcționale instalate odată cu înintarea în vârstă, precum și contextual socioeconomic, vârstnicii sunt predispuși la deficite nutriționale multiple. Biofactorii (minerale, vitamine și oligoelemente) joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii. Studierea procesului de îmbătrânire ia în calcul nu numai durata vieţii, ci şi capacitatea ei productivă prin păstrarea abilităților funcționale, a capacităților mentale, a posibilității de a interacționa cu semenii, de a fi creativi și utili familiei și societății.

2. Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF ”Carol Davila” București – Medicament sau supliment alimentar? Ce ne vindecă și ce ne menține sănătoși?”

Cum facem diferența între medicamente și suplimente alimentare? Care sunt preparatele farmaceutice care tratează și care sunt produsele farmaceutice care ajută în menținerea sănătății? Ce reglementări aduce Legea suplimentelor alimentare publicată în Monitorul Oficial al României în 01.04.2021? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile preparatelor farmaceutice.

3. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul biofactorilor în afecțiunile asociate vârstnicului”

Odată cu îmbătrânirea apar în organism procese de declin inevitabil. Este de remarcat că starea de sănătate a pacienților vârstnici este deseori caracterizată de polipatologie. La vârstnici este frecventă prezența comorbidităților care contribuie la accentuarea declinului cognitiv și funcțional prin bolile cardio-vasculare, diabet, bolile cronice respiratorii și bolile osteo-articulare. Bolile cronice, întâlnite frecvent ca și comorbidități la pacienții vârstnici, contribuie la creșterea dizabilității funcționale, scad calitatea vieții și cresc costurile îngrijirii de lungă durată sau a serviciilor de sănătate în general.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Despre campania educațională “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate în slujba sănătății omului, Wӧrwag Pharma a demarat anul acesta a doua campanie educațională gratuită – “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”.

Ne bucurăm că ați fost alături de noi și în această campanie și că ați participat într-un număr atât de mare. Avem convingerea că ați investit eficient timpul dumneavoastră prin urmărirea acestor webinarii, care au contribuit la dezvoltarea dumneavoastră profesională.

Vă așteptăm cu drag și la acest ultim webinar!

P.S. Fiți alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This