Acidul alfa lipoic și metabolismul – explicații de la medici renumiți

7 mai 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

În cadrul campaniei educaționale gratuite “Biofactori pentru sănătate”, fiecare lună are o tematică din sfera biofactorilor (vitamine, minerale, oligoelemente).

Luna mai 2021 este dedicată acidului alfa lipoic. Iar, după cum v-am obișnuit, al doilea webinar al lunii este dedicat publicului larg și se va desfășura joi, 13 mai 2021, începând cu ora 19:00.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Crăciun Anca – “Rolul acidului alfa lipoic în menținerea sănătății”

Acidul alfa lipoic (acid tioctic) este o substanță de tipul vitaminelor, care se regăsește în mod natural în organism. Rolul principal al acidului alfa lipoic este de a acționa asupra stresului oxidativ atât intracelular, cât și extracelular. Mai mult, acidul alfa lipoic are rol esențial și în procesele biochimice de producere a energiei la nivelul fiecărei celule. Din aceste motive, este considerat drept “antioxidant universal”.

2. Prof. Dr. Hâncu Nicolae, Membru de Onoare al Academiei Române – “Acidul alfa lipoic – potențiale beneficii metabolice”

Prin acțiunea pe care o exercită asupra stresului oxidativ, în special în patogeneza complicațiilor diabetului zaharat, acidul alfa lipoic este implicat și în procesul de metabolizare a glucozei. În ultimii ani, studii de specialitate arată că acidul alfa lipoic poate contribui la prevenția și tratamentul complicațiilor asociate diabetului zaharat, cum ar fi neuropatia diabetică. În plus, datorită multiplelor sale mecanisme biochimice, conform celor mai recente studii, acidul alfa lipoic ar putea fi veriga lipsă în unele afecțiuni neurologice.

Vei putea urmări live acest webinar pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Despre campania educațională “Biofactori pentru sănătate

Compania Wӧrwag Pharma a demarat, la începutul anului 2021, campania educațională gratuită “Biofactori pentru sănătate”, sub sloganul “50 de ani. Împreună pentru sănătate.”

Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniu! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactori pentru sănătate”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This