Acidul alfa lipoic: rol în fiziologie, metabolism și patologia umană

28 apr. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Ești profesionist în domeniul sănătății și vrei să înveți mai multe despre acidul alfa lipoic pentru dezvoltarea ta profesională și în beneficiul pacienților tăi?

În luna mai 2021, în cadrul campaniei educaționale „Biofactori pentru sănătate”, biofactorul pe care-l aducem în prim-plan prin două webinarii gratuite este acidul alfa lipoic.

Primul webinar al lunii este dedicat profesioniștilor în domeniul sănătății și se va desfășura joi, 6 mai 2021, începând cu ora 19:00.

Înscrierile la acest webinar pentru profesioniștii din domeniul medical se fac AICIiar pentru profesioniștii din domeniul farmaceutic se fac AICI.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul acidului alfa lipoic în fiziologie și metabolism”

Acidul alfa lipoic, cunoscut și sub denumirea de acid tioctic, este o substanță de tipul vitaminelor, care acționează ca antioxidant atât intra, cât și extra celular. Este solubil atât în apă, cât și în mediul lipidic. Din acest motiv, acesta pătrunde cu ușurință prin membrana celulară și prin bariera hematoencefalică, protejând toate celulele organismului, inclusiv neuronii, de acțiunea radicalilor liberi. Astfel, acidul alfa lipoic este implicat în producția de energie la nivelul fiecărei celule și favorizează metabolismul celular al glucozei.

2. Prof. Univ. Dr. Farm. Gabriel Șaramet, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF „Carol Davila” București – “Medicament sau supliment alimentar? Ce ne vindecă și ce ne menține sănătoși?”

Cum facem diferența între medicamente și suplimente alimentare? Care sunt preparatele farmaceutice ce tratează și care sunt produsele farmaceutice ce ajută în menținerea sănătății? Ce reglementări aduce Legea suplimentelor alimentare publicată în Monitorul Oficial al României în 01.04.2021? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile preparatelor farmaceutice.

3. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul acidului alfa lipoic în patologia umană”

Rolul principal al acidului alfa lipoic este de a acționa asupra stresului oxidativ în patogeneza complicațiilor diabetului zaharat. Stresul oxidativ are impact în diabetul zaharat la mai multe niveluri, deoarece conduce la complicaţii microvasculare, macrovasculare, afectarea activităţii insulinei şi deteriorarea funcţiei celulelor β. Mai mult, acidul alfa lipoic are rol de antioxidant și în patologia neurologică, datorită multiplelor sale mecanisme biochimice.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni. Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Despre campania educațională “Biofactori pentru sănătate”

Compania germană Wörwag Pharma este inițiatoarea acestei campanii, cu ocazia aniversării a 50 de ani în slujba sănătății omului. Campania este adresată atât profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și publicului larg.

În cadrul unor evenimente online succesive se prezintă biofactorii care ajută la menținerea stării de sănătate sau la dobândirea ei, scoțând în evidență și beneficiul lor potențial în lupta cu virusul pandemic.

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactori pentru sănătate”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This