Ultimul episod din campania educațională “Sănătatea ficatului este sănătatea noastră” aduce în atenția atât a pacienților și a aparținătorilor, cât și a publicului larg, importanța menținerii sănătății ficatului. Domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu și doamna Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala vin alături de noi pentru a vă oferi informații relevante despre relația dintre bolile hapatice și bolile cardiovasculare, precum și în sidromul metabolic.
Acest webinar va avea loc vineri, 9 decembrie 2022, începând cu ora 19:00 și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.
Webinarul are ca invitați și teme:
1. Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Ce trebuie să știm despre asocierea dintre ficatul gras și bolile cardiovasculare, precum și sindromul metabolic”
Legătura complexă și bidirecțională între steatoza hepatică (ficatul gras) și diabet caștigă din ce în ce mai mult interes printre cercetători în ultimul timp. Astfel, ficatul gras non-alcoolic este legat de apariția diabetului de tip 2, și în același timp, diabetul de tip 2 poate afecta buna funcționare a ficatului. Atât steatoza hepatică cât și diabetul se caracterizează prin rezistența la insulină ca efect patogen cel mai important. Astfel, tratatamentul ficatului gras face parte din protocolul de profilaxie și tratament al diabetului și invers.
Obezitatea este și ea legată de apariția diabetului de tip 2 și steatozei hepatice. Studiile demonstrează că o scădere a greutății corporale cu doar 8% poate determina reducerea grasimii de pe ficat. În același timp, rezistența la insulină se îmbunătățește. Astfel, combaterea obezitatii este un pas important în protocolul de tratament.
2. Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul stilului de viață și a silimarinei în tratamentul ficatului gras asociat cu bolile cardioavsculare și sindromul metabolic”
Studiile clinice demonstreaza că steatoza hepatica contribuie la apariția diabetului de tip 2, constituind un factor major. Odată ce diabetul este în fază avansată, acesta duce la agravarea steatozei hepatice. Astfel, asistăm la o distrugere progresivă a celulelor hepatice, apariția fibrozei, cirozei sau chiar cancerului hepatic. Pentru a evita aceste complicații, este deosebit de important tratamentul steatozei hepatice.
Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniul sănătății! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!
Ne bucurăm că ați fost alături de noi în această campanie și că ați participat într-un număr atât de mare. Avem convingerea că ați investit eficient timpul dumneavoastră prin urmărirea acestor webinarii. Vă așteptăm cu drag și la acest ultim webinar!
P.S. Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare: