Sănătatea ficatului este sănătatea noastră – Episodul 3 – webinar pentru pacienți și publicul larg

16 oct. 2022 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

În al III-lea episod din campania educațională “Sănătatea ficatului este sănătatea noastră”, domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu și doamna Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala vin alături de noi pentru a vă oferi informații relevante despre afecțiunile ficatului gras non-alcoolic, precum steatoza hepatica non-alcoolică și steatohepatita non-alcoolică.

Acest webinar va avea loc miercuri, 19 octombrie 2022, începând cu ora 19:00 și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Ce ar trebui să știm despre NAFLD și NASH”

Steatoza hepatică non-alcoolică (NAFLD), cunoscută și sub denumirea de boala de ficat gras, este o afecțiune ce este caracterizată de acumularea de trigliceride și alte grăsimi la nivelul țesutului hepatic. În cazul în care acumularea de grăsimi nu este ținută sub control, steatoza hepatică va fi însoțită de inflamație, evoluând astfel la stadiul de steatohepatită non-alcoolică (NASH).

NAFLD este principala afecțiune hepatică în numeroase țări dezvoltate și este asociată cu stilul de viață modern, activitate fizică redusă, sedentarism și o alimentație bogată în grăsimi și săracă în fibre.

2. Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Sfaturi pentru prevenirea și tratamentul NAFLD și NASH”

Deși nu se cunosc cu exactitate cauzele care duc la acumularea grasimi la nivelul ficatului, apariția steatohepatitei este adesea legată de un stil de viață sedentar și de un regim alimentar bogat în zaharuri și grăsimi. Ficatul transformă zaharurile în grăsimi pentru a le folosi la nevoie. În cazul în care aportul de zaharuri și grasimi este foarte ridicat, ficatul produce și stochează grăsimile în exces.

Întrucât boala ficatului gras este cel mai adesea asimptomatică, pacienții ajung la medic atunci când analizele de rutină sugerează că ar putea fi prezentă o afecțiune hepatică. Ficatul este cunoscut ca fiind “un organ tăcut”, astfel că pacienții care suferă de ficat gras nu prezintă simptome evidente până în stadiile mai avansate ale bolii.

Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniul sănătății! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactorii și bolile metabolice”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This