Sănătatea ficatului este sănătatea noastră – Episodul 2 – webinar pentru pacienți și publicul larg

26 sept. 2022 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Campania educațională “Sănătatea ficatului este sănătatea noastră” continuă în luna septembrie cu al II-lea episod. Domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu împreună cu doamna Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala vin alături de noi pentru a explica pe înțelesul fiecăruia, atât al profesioniștilor în domeniul sănătății, cât și al pacienților, rolul și importanța menținerii sănătății ficatului, precum și managementul și abordarea terapeutică a diferitelor boli hepatice.

”Ficatul gras” va fi tema centrală a webinarului dedicat publicului larg care va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, începând cu ora 19:00. Acest webinar va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Ce este ”ficatul gras”?”

Ficatul gras, denumit și steatoză hepatică, reprezintă acumularea excesivă de grăsimi (trigliceride) în celula hepatică, denumită hepatocit. Uneori, afecțiunea poate fi însoțită și de o inflamație a ficatului, caz în care este vorba despre steatohepatită. Cel mai adesea este asimptomatică și, dacă nu este abordată în timp util, poate duce la afectarea ficatului. Din fericire, boala poate fi prevenită și tratată. Afecțiunea acoperă o serie de afecțiuni, cum ar fi steatoza hepatică alcoolică, steatoza hepatică non-alcoolică, steatohepatita non-alcoolică și ciroza hepatică.

2. Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Cum prevenim și tratăm ”ficatul gras”?”

Deși nu se cunosc cu exactitate cauzele care duc la acumularea grasimi la nivelul ficatului, apariția steatozei hepatice este adesea legată de un stil de viață sedentar și de un regim alimentar bogat în zaharuri și grăsimi. Ficatul transformă zaharurile în grăsimi pentru a le folosi la nevoie. În cazul în care aportul de zaharuri și grasimi este foarte ridicat, ficatul produce și stochează grăsimile în exces. Netratarea ficatului gras va duce, în timp, la complicații, așa că este important să cunoști care sunt cauzele care duc la declanșarea acestei afecțiuni, care sunt simptomele, cum are loc diagnosticarea, precum și cum poți preveni îmbolnăvirea.

Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniul sănătății! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactorii și bolile metabolice”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This