Magneziul: implicații și beneficii în fiziologia, metabolismul și patologia umană

9 apr. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Magneziul este biofactorul pe care-l aducem în prim-plan în luna aprilie 2021, în cadrul campaniei educaționale „Biofactori pentru sănătate”.

Așa cum v-am obișnuit, domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu împreună cu echipa sa vor susține două webinarii gratuite în care vor expune implicațiile și beneficiile magneziului în fiziologia, metabolismul și patologia umană.

Primul webinar al lunii este dedicat profesioniștilor în domeniul sănătății și se va desfășura joi, 15 aprilie 2021, începând cu ora 19:00.

Înscrierile la acest webinar pentru profesioniștii din domeniul medical se fac AICI, iar pentru profesioniștii din domeniul farmaceutic se fac AICI.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul magneziului în fiziologie și metabolism”

Magneziul este un mineral esențial în organismul uman, fiind cofactor în peste 300 de reacții enzimatice. Literatura de specialitate a identificat rolul magneziului ca important reglator cardiovascular, care acționează pentru menținerea homeostaziei electrice, metabolice și cardiovasculare. În plus, magneziul modulează procesele de inflamație și oxidare declanșatoare ale aterogenezei și bolilor cardiovasculare.

2. Conf. Univ. Dr. Farm. Gabriela Tătărîngă, Președintele Colegiului Farmaciștilor din Iași – “Tratamentul deficitului de magneziu și beneficiile magneziului – orotat”

Acidul orotic este intermediar în biosinteza pirimidinelor, constituenţi importanţi ai acizilor nucleici ARN și ADN. Are rol hepatoprotector, citoprotector pentru celulele endoteliale, antihipoxic şi antioxidant. Ingredient activ al orotatului de magneziu, fixează magneziul şi asigură o bună absorbţie a acestuia la nivel intracelular.

3. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul magneziului în patologia umană”

Magneziul este al doilea cel mai important cation intracelular, după potasiu, având rol fundamental în contracția musculară, conducerea nervoasă și structura osoasă. Magneziul activează circa 600 de enzime în corp și asigură stocarea și eliberarea unor hormoni, precum insulina. Mai mult, o serie de studii au evidențiat importanța ionului de magneziu pentru sănătatea sistemului cardiovascular.  

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Despre campania educațională “Biofactori pentru sănătate

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate în slujba sănătății omului, Wӧrwag Pharma a demarat campania educațională gratuită – “Biofactori pentru sănătate” sub sloganul “50 de ani. Împreună pentru sănătate.”

Campania este adresată atât profesioniștilor în domeniul sănătății, cât și pacienților și publicului larg.

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactori pentru sănătate”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This