Campania “Biofactorii în decada îmbătrânirii sănătoase”

25 aug. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Ce sunt biofactorii?

Biofactorii sunt substanțe esențiale de care organismul are nevoie pentru a funcționa normal. Astfel, biofactorii sunt reprezentați de către micronutrienți, în special vitamine și minerale, la care se adaugă și alți compuși similari. Cu toții cunoaștem rolul vitaminelor și a mineralelor în organism. Însă, în ultimii ani, numeroase studii au demonstrat multiple beneficii în menținerea sănătății și chiar în tratamentul unor boli.

Din vremuri imemoriale, oamenii au dorit să trăiască mult, să fie sănătoși, să încetinească, să estompeze sau să îndepărteze efectele îmbătrânirii. Dacă trecerea anilor este implacabilă, sănătatea vârstei seniorale este un deziderat posibil. Astfel, s-a născut conceptul de ÎMBĂTRÂNIRE SĂNĂTOASĂ – HEALTHY AGEING care, conform experților Organizației Mondiale a Sănătății, definește nu doar lipsa bolilor, ci mai ales ”viața adăugată anilor”, prin păstrarea abilităților funcționale, a capacităților mentale, a posibilității de a interacționa cu semenii, de a fi creativi și utili familiei și societății1.

În ultimii ani, multiple analize constată că alimentația populației cu vârsta de peste 60 de ani nu îndeplinește criteriile recomandate în ghiduri. Aceastea se referă în special la calitate hranei care, dacă este echilibrată caloric și nutritiv, asigură necesarul corespunzător atât în macronutrienți, cât și în micronutrienți, adică biofactori.  Alimentația nesănătoasă este însoțită de un aport necorespunzător de biofactori, care conduce la deficitul de vitamine și minerale.

Pentru corectarea acestor deficite se apelează la suplimentele alimentare care completează dieta normală și reprezintă surse concentrate de nutrienți sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic și nu li se atribuie proprietatea de a preveni sau trata un deficit vitaminic, respectiv o afecțiune.

În cazul prevenției dar și când deficitul de vitamine și minerale este documentat, sunt necesare doze terapeutice și intervenția cu un medicament, care să asigure compensarea eficientă a acestor deficite.

Campania “BIOFACTORII ÎN DECADA ÎMBĂTRÂNIRII SĂNĂTOASE”

Cu ocazia aniversării a 50 de ani în slujba sănătății omului, compania germană WӦRWAG Pharma inițiază anul acesta o nouă campanie educațională. Campania este adresată atât specialiștilor din domeniul sănătății, pacienților, cât și publicului larg.

În cadrul unor evenimente online succesive se vor prezenta biofactorii care ajută la menținerea stării de sănătate sau la dobândirea ei, scoțând în evidență și beneficiul lor potențial în sănătatea imbătrânirii.

Suntem convinși că veți fi interesați de miraculoasa și importanta lume a vitaminelor și substanțelor minerale.

Primul webinar din această campanie se va desfășura joi, 16 septembrie 2021, începând cu ora 19, pe platforma emc.formaremedicala.ro și este dedicat exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății. Înscrierile la acest webinar se fac AICI.

Te invităm să stai alături de noi pe site-ul biofactori.ro, pe pagina de Facebook Biofactori, cât și pe Facebook la Wörwag Pharma România, unde vom posta știri despre webinariile viitoare din această campanie.

Surse bibliografice:

1 Initiatives, Decade of Healthy Ageing, World Health Organization, 14 December 2020
https://www.who.int/initiatives/decade-of-healthy-ageing  [ultima accesare 24/08/2021]
Share This