Campania “Biofactori pentru sănătate”

8 ian. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Ce sunt biofactorii?

Biofactorii sunt substanțe esențiale de care organismul are nevoie pentru a funcționa normal. Astfel, biofactorii sunt reprezentați de către micronutrienți, în special vitamine și minerale, la care se adaugă și alți compuși similari. Cu toții cunoaștem rolul vitaminelor și a mineralelor în organism. Însă, în ultimii ani, numeroase studii au demonstrat multiple beneficii în menținerea sănătății și chiar în tratamentul unor boli.

Biofactorii joacă un rol vital în organism și contribuie la buna funcționare a proceselor metabolice. Aportul de biofactori se face prin alimentație care, dacă este echilibrată caloric și nutritiv, asigură necesarul corespunzător. Alimentația nesănătoasă este însoțită de un aport necorespunzător de biofactori, care conduce la DEFICITUL DE VITAMINE ȘI MINERALE. Aceasta este o formă de MALNUTRIȚIE recunoscută de către experții Organizației Mondiale a Sănătății1.

Suplimentele alimentare completează dieta normală a persoanelor sănătoase, reprezentând surse concrete de nutrienți sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic. Pentru prevenția sau tratarea unui deficit vitaminic, respectiv o afecțiune, sunt necesare doze terapeutice și intervenția cu un medicament.

Campania educațională “BIOFACTORI PENTRU SĂNĂTATE”

Compania germană WӦRWAG Pharma este inițiatoarea acestei campanii, cu ocazia aniversării a 50 de ani în slujba sănătății omului. Campania este adresată atât specialiștilor din domeniul sănătății, pacienților, cât și publicului larg.

În cadrul unor evenimente online succesive se vor prezenta biofactorii care ajută la menținerea stării de sănătate sau la dobândirea ei, scoțând în evidență și beneficiul lor potențial în lupta cu virusul pandemic.

Suntem convinși că veți fi interesați de miraculoasa și importanta lume a vitaminelor și substanțelor minerale.

Primul webinar din această campanie se va desfășura joi, 14 ianuarie 2021, începând cu ora 19, pe platforma emc.formaremedicala.ro și este dedicat exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății. Dă click AICI pentru a te înscrie.

Te invităm să stai alături de noi pe site-ul biofactori.ro, pe pagina de Facebook Biofactori, cât și pe Facebook la Wörwag Pharma România, unde vom posta știri despre webinariile viitoare din această campanie.

Surse bibliografice:

1 Fact-sheet, Malnutrition, World Health Organization, 1 April 2020
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/malnutrition [ultima accesare 07/01/2021]

Share This