Vitamina D: efecte pleiotrope, preparate uzuale, beneficii în pandemia COVID-19

12 ian. 2021 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Campania „Biofactori pentru sănătate”

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate în slujba sănătății omului, Wӧrwag Pharma dă startul seriei de webinarii educaționale gratuite – “Biofactori pentru sănătate”.

Compania germană Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Profesor Emerit Dr. Nicolae Hâncu împreună cu echipa sa vine alături de noi pentru a prezenta rolul și importanța biofactorilor în menținerea sănătății și în tratamentul unor boli. Această campanie se adresează atât profesioniștilor în domeniul sănătății, cât și pacienților, dar și publicului larg.

Proiectul “Biofactori pentru sănătate” debutează joi, 14 ianuarie 2021. Primul webinar din această serie aduce în atenție vitamina D și este dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății. Întreaga lună ianuarie 2021 este dedicată acestei vitamine esențiale pentru organismul uman.

Înscrierile la acest prim webinar se fac AICI.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Crăciun Anca, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Efectele pleiotrope ale vitaminei D”bolice – “Efectele pleiotrope ale vitaminei D”

Vitamina D este o componentă de bază pentru o multitudine de procese în organismul uman. Numeroase studii recente au sugerat că deficitul de vitamina D joacă un rol important nu numai în metabolismul fosfo-calcic sau în patologia hiperparatiroidismului secendar, dar și a multor alte afecțiuni (osteoporoză, diabet zaharat tip 1, boli autoimune, cancer, hipertensiune arterială etc.), din cauza efectelor sale clasice și pleiotrope.

2. Prof. Univ. Dr. Farm. Șaramet Gabriel, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF „Carol Davila” București – “Preparate uzuale de vitamina D”

Care sunt formele de vitamina D fabricate în Germania în casa Wӧrwag? Cum sunt fabricate acestea la standarde GMP? Acestea sunt întrebarile de la care pornește discuția despre beneficiile vitaminelor Wӧrwag Pharma.

3. Prof. Dr. Hâncu Nicolae, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Vitamina D în pandemia de COVID-19 – Potențiale beneficii”

Vitamina D joacă un rol în aproape toate procesele din organismul nostru și poate susține sănătatea sistemului imunitar. Referitor la COVID-19, studiile observaționale au demonstrat că morbiditatea și mortalitatea ar putea fi mai crescute în caz de deficiență de vitamina D.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactori pentru sănătate”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This