Sănătatea ficatului este sănătatea noastră – Episodul 4 – webinar pentru profesioniștii în domeniul sănătății

16 nov. 2022 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Avem plăcerea de a vă invita la un nou eveniment online dedicat sănătății ficatului, care va avea loc în data de 17 noiembrie 2022, ora 19:00. Webinarul face parte din campania educațională gratuită “Sănătatea ficatului este sănătatea noastră”, fiind al IV-lea episod dedicat profesioniștilor în domeniul sănătății.

Domnul Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, doamna Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala și domnul Prof. Univ. Dr. Petru Mircea vin alături de noi pentru a vă oferi informații din cele mai recente studii privind rolul și importanța menținerii sănătății ficatului, precum și managementul și abordarea terapeutică a diferitelor boli hepatice. Înscrierile la acest webinar se fac AICI.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Prof. Emerit Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Bolile hepatice în diabet și obezitate; semnificație clinică

Steatoza hepatică non-alcoolică (NAFLD) este o afecțiune ce este caracterizată de acumularea de trigliceride și alte grăsimi la nivelul țesutului hepatic. În cazul în care acumularea de grăsimi nu este ținută sub control, steatoza hepatică va fi însoțită de inflamație, evoluând astfel la stadiul de steatohepatită non-alcoolică (NASH).

NAFLD este adesea asociată cu obezitatea centrală și rezistența la insulină și, în general, cu toți factorii asociați sindromului metabolic. Acumularea excesivă a lipidelor în ficat este foarte frecventă; prevalența NAFLD a crescut în principal ca urmare a creșterii prevalenței obezității. Se estimează că aproximativ 20-30% din populația adultă a țărilor dezvoltate prezintă NAFLD. NASH apare numai la aproximativ 3% din populația general, însă prevalența sa poate crește până la 57% la persoanele obeze. Alături de complicațiile hepatice, pacienții cu NAFLD au risc crescut pentru complicații cardio- metabolice, ca de exemplu diabetul zaharat tip 2 și bolile cardiovasculare.

2. Prof. Univ. Dr. Cornelia Bala, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Bolile hepatice cronice și managementul DZ și obezității”

Bolile hepatice cronice reprezintă o cauză majoră de mortalitate și morbiditate la nivel global. NAFLD este una dintre cele mai frecvente afecțiuni hepatice, cu o prevalență în creștere, inclusiv în rândul populației până în 18 ani. Eficacitatea silimarinei în NAFLD, cât și în NASH, a fost demonstrată în numeroase studii clinice.

3. Prof. Emerit Dr. Petru Mircea, medic primar medicină internă și gastroenterologie, Membru al Academiei de Științe Medicale– “Rolul silimarinei în bolile hepatice, din perspectiva medicului gastroenterolog

Silimarina este un extract obținut din Armurariu (Silybum marianum), cunoscut și sub denumirea de Ciulinul laptelui. Mai exact, silimarina este un complex de 7 flavonoglicani, cea mai relevantă pentru efectele farmacologice dintre aceștia fiind silibina. Fiind utilizată încă din antichitate, recomandarea primară a silimarinei este legată de capacitatea sa de a stabiliza membranele celulare. Însă, silimarina fiind o moleculă cu un profil de siguranță ridicat, în ultimii zece ani au fost identificate prin cercetări experimentale și alte calități benefice ale silimarinei, cum ar fi: antioxidant, antiinflamator, imunomodulator și, recent, efect antifibrotic, respectiv de stimulare a regenerării hepatice.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactorii și bolile metabolice”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This