BIOFACTORII ÎN PATOLOGIA UMANĂ

– cursuri de perfecționare postuniversitară pentru medici și farmaciști

“Biofactorii în patologia umană” este un proiect unic constând în cursuri de perfecționare postuniversitară pentru medici și farmaciști, dezvoltat ca urmare a unei nevoi crescute pentru informații medicale corecte științific. Importanța proiectului ține de contextul actual, în care deficiențele de vitamine și minerale ale populației se suprapun cu un fenomen accentuat de autoadministrare “după ureche”.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, în parteneriat cu Uniunea Medicală Balcanică (UMB), organizează pe parcursul anului 2020 cursurile de perfecționare postuniversitară cu tema “Biofactorii în patologia umană”.

Seria de evenimente științifice dedicate medicilor și farmaciștilor, cu atelier de lucru inclus, este coordonată de doamna Conf. Univ. Dr. Camelia Diaconu, medic primar la Spitalul Clinic de Urgență București și președintele Uniunii Medicale Balcanice.

Evenimentele vor avea loc la Timișoara (19.03.2020), București (26.03.2020), Cluj-Napoca (09.04.2020), Iași (07.05.2020), Constanța (11.06.2020) și Craiova (06.11.2020), având în program următoarele subiecte: Magneziul și acidul orotic în bolile cardiovasculare; Tratamentul combinat al neuropatiei diabetice. Benfotiamina și acidul alfa lipoic; Hepatopatiile cornice – beneficiile tratamentului adjuvant cu silimarina; Efectele multifatetate ale vitaminei B12 la vârstnici; Rolul zincului în gastroenterologie; Cum diferențiem un medicament de un supliment alimentar?, precum și un atelier practic de Screening al neuropatiei diabetice.

Cursurile dedicate rolului biofactorilor în patologia umană vin în întâmpinarea unei reale nevoi: potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 2 miliarde de oameni din întreagă lume au deficiențe ale unor micronutrienți. Multe dintre aceste deficiențe au o prevalență subdimensionată, deoarece nu au manifestări clinic evidente. Testele anuale de sânge au un rol important pentru identificarea unor posibile deficiente de biofactori, care pot cauza probleme severe de sănătate, pe termen lung. De aceea, seria de cursuri are importantă atât în ce privește managementul clinic al unor afecțiuni din sfera metabolică, cardiologică, neurologică și gastroenterologicală, cât și din punct de vedere profilactic.

Cursurile sunt acreditate EMC de către Colegiul Medicilor din România și EFC de către Colegiul Farmaciștilor din România. La sfârșitul fiecărui curs, participanții prezenți vor primi diplomă de absolvire a cursului cu creditele EMC aferente.

Participarea la cursuri este gratuită.

Seria de cursuri este sponsorizată de compania germană Wörwag Pharma, fondată în 1971 de facrmacistul Fritz Wörwag . Wörwag Pharma este în continuare o companie de familie, activă în prezent în 37 de țări și pe 5 continente, fiind recunoscută pentru competența și expertiza în sfera biofactorilor și a bolilor metabolice.