Importanța și rolul mineralelor în bolile metabolice

28 mart. 2022 | Evenimente online

Timp De citit: ( Număr de cuvinte: )

Campania educațională “Biofactorii și bolile metabolice” continuă în luna martie.

Rolul mineralelor esențiale în bolile metabolice va fi tema centrală a webinarului dedicat publicului larg care va avea loc marți, 29 martie 2022, începând cu ora 19:00.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Bolile metabolice în cadrul bolilor cronice netransmisibile – deficitul de minerale (Mg și Zn)”

Bolile metabolice fac parte din spectrul bolilor cronice netransmisibile (BCN), fiind definite de 4 grupuri de afecțiuni: cardiovasculare, respiratorii, cancerele și diabetul zaharat; acestea sunt asociate și cu alte boli cronice, precum: bolile cerebro-vasculare, renale, obezitatea, depresia, disfuncțiile cognitive, steatoza hepatică nonalcoolică, fragilitatea vârstnicului. Mineralele au un rol foarte important în funcționarea normală a organismului. Deficitul de minerale este întâlnit peste tot în lume, în mare parte, din cauza stilului modern de viață. Printre cele mai importante minerale se numară magneziul și zincul.

2. Șef Lucrări Dr. Anca Crăciun, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – ”Biofactorii și bolile metabolice – rolul mineralelor (Mg și Zn)”

Un determinant cheie al sănătății metabolice este reprezentat de calitatea hranei, care dacă este echilibrată caloric și nutritiv, asigură necesarul corespunzător de biofactori, adica de vitamine, minerale si oligoelemente.  Alimentația nesănătoasă este însoțită de un aport necorespunzător de biofactori, care conduce la tulburări metabolice. Acest lucru perturbă funcționarea normală a organismului și duce la apariția diferitelor tipuri de boli metabolice, în special a dislipidemiilor și a diabetului zaharat. Mineralele joacă un rol important în prevenirea accelerării acestor fenomene, cât şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii. Literatura de specialitate a identificat rolul magneziului ca important reglator cardiovascular, care acționează pentru menținerea homeostaziei electrice, metabolice și cardiovasculare. În plus, magneziul modulează procesele de inflamație și oxidare declanșatoare ale aterogenezei și bolilor cardiovasculare.

Vei putea urmări live acest webinar pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Despre campania educațională „Biofactorii și bolile metabolice”

Compania germană WӦRWAG Pharma lansează și anul acesta o nouă campanie educațională gratuită – ”Biofactorii și bolile metabolice”. Campania este adresată atât specialiștilor din domeniul sănătății, cât și pacienților și publicului larg.

În cadrul unor evenimente online succesive se vor prezenta biofactorii care ajută la menținerea stării de sănătate sau la dobândirea ei, scoțând în evidență și beneficiul lor potențial în managementul diferitelor boli metabolice.

Profită de această oportunitate de a învăța de la cei mai buni experți în domeniul sănătății! Investește în sănătatea ta și a celor din jur!

P.S. Află programul complet al proiectului “Biofactorii și bolile metabolice”! Află data și tematica următoarelor webinarii! Fii alături de noi și pe rețelele noastre de socializare:

Facebook Wӧrwag Pharma România

Facebook Biofactori

LinkedIn

YouTube

Share This