Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Luna Magneziului: webinar pentru pacienți și publicul larg

22.aprilie.2021 @ 19:00 - 20:00

În cadrul campaniei educaționale “Biofactori pentru sănătate”, luna aprilie este dedicată magneziului – biofactor esențial organismului uman, cu rol fundamental în contracția musculară, conducerea nervoasă și structura osoasă.

Joi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 19:00, va avea loc webinarul dedicat pacienților și publicului larg.

Webinarul are ca invitați și teme:

1. Șef Lucrări Dr. Crăciun Anca – “Rolul magneziului în menținerea sănătății”

Magneziul, al patrulea element mineral ca abundență din organismul uman, este implicat în mai mult de 300 de reacții metabolice. Astfel, magneziul constituie un element de importanță majoră în menținerea sănătății, ajutând la menținerea funcției normale a nervilor și mușchilor, dar și a ritmului cardiac, a tonusului vasomotor, tensiunii arteriale, nivelului glicemiei, metabolismului osos și a imunității.

2. Prof. Dr. Hâncu Nicolae, Membru de Onoare al Academiei Române – “Magneziul – potențiale beneficii cardiovasculare și metabolice”

Prin acțiunea pe care o are în procesul de metabolizare a glucozei, magneziul are un rol însemnat în prevenirea diabetului zaharat sau în menținerea sub control a bolii, diabetul de tip 2 fiind asociat cu deficitul de magneziu. În plus, prin efectele cardiovasculare pe care le exercită, magneziul are un rol important în reglarea tensiunii arteriale și a tulburărilor de ritm cardiac.

Vei putea urmări live acest webinar pe pagina de Facebook Pacientul 2.0 sau pe Facebook Wӧrwag Pharma România și Facebook Biofactori.

Detalii

Dată:
22.aprilie.2021
Oră:
19:00 - 20:00
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Online